menu
person
Використовуються технології uCoz

10:18
NASA відкрили зірку, що мчиться з величезною швидкістю

NASA відкрили зірку, що мчиться з величезною швидкістю

Надзвичайна швидкість може бути викликана тим, що масивна зірка вибухає і постійно "відштовхується" в космосі.

Вчені NASA відкрили дуже незвичайну і надзвичайно намагнічену нейтронну зірку, яка з величезною швидкістю рухається через Всесвіт. Про це в четвер, 21 березня, повідомляє Daily Star.

Відзначається, що пульсар рухається так швидко, що міг би подолати відстань між Землею і Місяцем всього за шість хвилин.

Надзвичайна швидкість, на думку вчених, викликана тим, що масивна зірка вибухає і постійно "відштовхується" в космосі. Світловий хвіст пульсара розтягнувся на 13 світлових років за ним. Тому завдяки цьому астрономи змогли відстежити початкову точку, звідки незвичайне космічне тіло почало свій рух.

Зірка отримала назву PSR J0002+6216. Її виявив телескоп "Гама-обсерваторія Фермі".

"Подальше вивчення цього об'єкта дозволить нам краще зрозуміти, як подібні вибухи можуть "розганяти" нейтронні зірки до таких високих швидкостей", - сказав учений з Національної обсерваторії радіоастрономії США в Сокорро, штат Нью-Мексико.

Переглядів: 151 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.