menu
person
Використовуються технології uCoz

20:29
NASA тестує рентген для зв'язку в космосі

Тестування нової системи комунікації XCOM - фото 1

NASA оголосило про тестування нової системи комунікації XCOM, заснованої на рентгенівському випромінюванні. Це дозволить вченим передавати гігабайти інформації в секунду на віддалені відстані в космосі.

На Міжнародній космічній станції (МКС) планують встановити нову систему комунікації XCOM, яка буде використовувати рентгенівське випромінювання.

Ми довго чекали, щоб продемонструвати цю можливість. Для деяких місій XCOM може бути важливою технологією, через екстремальні відстані, на яких вони працюють, – сказав інженер NASA Годдард Джейсон Мітчелл.

У NASA тестують новий тип зв'язу - фото 317840

Зараз вчені використовують радіозв'язок для комунікації з космічними літальними апаратами, але він має обмежені можливості. Короткі хвилі рентгенівського випромінювання повинні дозволити передавати більше інформації, ніж радіохвилі, використовуючи ту ж кількість енергії.

Радіозв'язок також стає недоступним в певних умови, наприклад, коли космічний апарат входить в щільні шари атмосфери Землі і теплова енергія перетворюється в бар'єр для комунікації. У таких випадках, зв'язок з космонавтами або апаратом може пропадати на кілька хвилин.

Система XCOM може вирішити цю проблему і подолати плазмовий щит літального апарату або капсули, які спускаються в атмосфері. Правда, технологію поки не розглядають для використання на поверхні Землі, оскільки вона може бути небезпечною через радіоактивне рентгенівське випромінювання і великої кількості енергії в його хвилях.

Переглядів: 216 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.