menu
person
Використовуються технології uCoz

19:28
НАБУ завершило розслідування розкрадання $8 млн в Укркосмосі

НАБУ завершило розслідування розкрадання $8 млн в Укркосмосі

Детективи нададуть для ознайомлення матеріали слідства головним підозрюваним - екс-директору і його раднику.

У Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі заявили про завершення досудового розслідування про присвоєння восьми мільйонів доларів канадського кредиту чиновниками Державного космічного агентства. Про це в середу, 13 лютого, повідомляє прес-служба САП.

"Прокурорами САП прийнято рішення про завершення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зриву виконання програми із запуску Національної системи супутникового зв'язку, ключовим елементом якого повинен був стати перший український геостаціонарній супутник Либідь", - йдеться в повідомленні.

Детективам НАБУ доручено відкрити матеріали слідства для ознайомлення підозрюваним - колишньому генеральному директору ДП Укркосмос, його позаштатному раднику, а також їх адвокатам.

Колишній директор Держкосмосу підозрюється у зловживанні службовим становищем на користь офшорної компанії, власником якої був його позаштатний радник, який, своєю чергою, також підозрюється в розтраті забезпечених урядовими гарантіями коштів у сумі 8 245 000 доларів і їх подальшій легалізації (відмиванні).

В окреме провадження виділено розслідування можливої ​​причетності до скоєння даних злочинів іноземних представників програми фінансування.

Нагадаємо, в кінці січня повідомлялося, що НАБУ повідомило про підозру екс-главі Укркосмосу в розкраданні восьми мільйонів доларів.

Переглядів: 160 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.