menu
person
Використовуються технології uCoz

13:13
На Київщині відкрили обсерваторію для спостереження за космічним сміттям

На Київщині відкрили обсерваторію для спостереження за космічним сміттям

Вчені створили каталог з 12 тисячами космічних об'єктів, за якими ведеться спостереження.

У Київській області відкрили нову астрономічну обсерваторію для спостереження за штучними супутниками Землі. Про це в п'ятницю, 19 квітня, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Відзначається, що обсерваторія, що належить Національному центру управління та випробувань космічних засобів,  працюватиме в інтересах національної безпеки, оборони та економіки країни.

"Інший запущений в експлуатацію об'єкт - це система Збруч, яка здійснює контроль за космічними об'єктами, що знаходяться на орбіті. Зокрема, і за космічним сміттям, що являє потенційну загрозу", - сказано в повідомленні.

Вказується, що зараз є каталог з, приблизно, 12 тисячами космічних об'єктів, за якими ведеться спостереження.

У Національному центрі повідомили, що в Україні подібних астрономічних обсерваторій кілька. Всі вони мають різні завдання.

У них є можливість отримувати інформацію про конкретне призначення кожного космічного об'єкта, оперативно проводити оцінку його можливостей з точки зору потенційних загроз.

 

Переглядів: 215 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.