menu
person
Використовуються технології uCoz

23:11
Коли можна спостерігати перший весняний зорепад: точна дата

Ліріди входять у велику трійку метеорних потоків - фото 1

З 16 по 25 квітня українці зможуть побачити перший зорепад весни, який вважається одним з найбільш видовищних. Метеорний потік Ліріди досягне свого піку в ніч на 23 квітня.

"Метеори потоку Ліріди білі і досить швидкі. Вони проявляються на небі яскравими спалахами. Для спостережень метеорного дощу ні телескоп, ні бінокль не будуть потрібні", – зазначають вчені.

Поява на небі метеорного потоку Ліріди – щорічна астрономічна подія. Щороку у другій половині квітня Земля проходить крізь шлейф пилу, який залишила після себе комета C/1861 G1 Тетчер. Частинки кометного пилу, входячи в атмосферу, згоряють яскравими іскрами. У цьому році очікується до 20 метеорів на годину. Їх швидкість досягає 48 кілометрів на секунду.

Коли можна спостерігати перший весняний зорепад: точна дата - фото 321497

Ліріди входять у велику трійку метеорних потоків поряд з Персеїди (серпень) і Гемініди (грудень). Така назва походить від сузір'я Ліри, в якому є радіант потоку – точка на небі, звідки, як здається спостерігачеві, вилітають метеори. Ліра – сузір'я Північної півкулі.

Переглядів: 219 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.