menu
person
Використовуються технології uCoz

15:43
Японський зонд Хаябуса-2 влаштував вибух на астероїді Рюгу

Японський зонд Хаябуса-2 влаштував вибух на астероїді Рюгу

Зонд вистрілив в поверхню Рюгу двокілограмовим мідним снарядом. Це повинно було привести до утворення на поверхні астероїда штучного кратера.

Японський космічний зонд Хаябуса-2 успішно здійснив вибух на поверхні астероїда Рюгу. Про це повідомило Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA) в п'ятницю, 5 квітня.

Зазначається, що Хаябуса-2 для створення штучного кратера на поверхні Рюгу направив до нього спеціальний блок з відстані в 500 метрів.

Наблизившись впритул до астероїда, цей блок вибухнув, вистріливши в поверхню Рюгу двокілограмовим мідним снарядом. Це повинно було привести до утворення на поверхні астероїда штучного кратера округлої форми.

Зараз фахівці JAXA перевіряють, чи успішно сформувався на поверхні Рюгу штучний кратер. Вчені сподіваються, що їм вдасться знайти породи, які залишалися в недоторканності з часів формування Сонячної системи.

У травні зонд повинен здійснити посадку в це місце, щоб взяти необхідні зразки.

Переглядів: 199 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.