menu
person
Використовуються технології uCoz

15:25
Японський зонд Хаябуса-2 сів на астероїд Рюгу

Японський зонд Хаябуса-2 сів на астероїд Рюгу

Міжпланетний апарат успішно приземлився на астероїд, який знаходиться на відстані 340 мільйонів кілометрів від Землі.

Японський космічний зонд Хаябуса-2 у п'ятницю, 22 лютого, здійснив успішну посадку на поверхню астероїда Рюгу. Про це повідомило Японське агентство аерокосмічних досліджень (JAXA).

Відзначається, що апарат опустився на досить рівний шестиметровий майданчик астероїда, діаметр якого становить всього близько 900 метрів.

Хаябуса-2 повинен буде взяти на Рюгу зразки порід, після чого знову вийде на орбіту небесного тіла. До кінця року планується ще дві посадки на астероїд.

До 2020 року апарат повернеться на Землю із зібраними матеріалами.

Спочатку передбачалося, що міжпланетний зонд зробить посадку ще в жовтні 2018 року, проте через те, що обране місце виявилося занадто скелястим, японським фахівцем JAXA довелося шукати інше місце.


Рюгу має витягнуту орбіту, через що у процесі свого руху навколо Сонця перетинає не тільки орбіту Землі, а й Марса. Вчені сподіваються знайти на астероїді сліди води й органічних речовин.

Хаябуса-2 важить близько 600 кг. Він був запущений до астероїда Рюгу 3 грудня 2014 року. Вартість проекту становить 260 мільйонів доларів.



Переглядів: 174 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.