menu
person
Використовуються технології uCoz

15:34
Falcon 9 вивела на орбіту місячний зонд і супутник

Falcon 9 вивела на орбіту місячний зонд і супутник

Ракета-носій компанії SpaceX успішно вивела в космос індонезійський супутник зв'язку Nusantara Satu, розвідувальний апарат для ВПС США й ізраїльський місячний зонд.

Компанія SpaceX запустила ракету-носій Falcon 9 з індонезійським супутником зв'язку PSN-6 (Nusantara Satu) і місячним космічним апаратом Берешит ізраїльської компанії SpaceIL. Старт з космодрому на мисі Канаверал відбувся о 03.45 п'ятниці, 22 лютого, за київським часом.

Виведення на орбіту супутника зв'язку та апарату, призначеного для дослідження Місяця, сталося приблизно через 44 хвилини після старту.

Перший щабель ракети-носія зробив свій третій політ, раніше він двічі використовувався за запуску комерційних апаратів в 2018 році.

Як повідомили в SpaceX, через хвилину після старту, він штатно вертикально сів на плавучу платформу. Таким чином компанії 34-й раз вдалося зберегти першу сходинку після запуску.

Основним замовником даної місії Falcon 9 є американська компанія SSL, що побудувала на замовлення індонезійської компанії PT Pasifik Satelit Nusantara супутник Nusantara Satu. Апарат, термін служби якого розрахований на 15 років, призначений для передачі звукових і відео сигналів, а також передачі інтернет-даних.

На Nusantara Satu також закріплений експериментальний малий космічний апарат S5 Дослідницької лабораторії ВПС США. Подробиці його місії невідомі, термін експлуатації в космосі обмежений одним роком.

Апарат Берешит (Буття або Зародження з івриту) був створений командою молодих ізраїльських вчених, які об'єдналися в проект Space IL.

Зонд вагою близько 600 кілограмів повинен здійснити м'яку посадку на Місяць в квітні. Його розробники сподіваються, що Берешит зробить виміри магнітного поля супутника Землі і передасть панорамні фото поверхні Місяця з високою роздільною здатністю.

У разі успіху Берешит стане першою місією, що побувала на Місяці не з державної, а приватної ініціативи.

Переглядів: 159 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.