menu
person
Використовуються технології uCoz

15:44
Біля поверхні Сонця зафіксували "корональні дощі"

Біля поверхні Сонця зафіксували корональні дощі

Ефект виникає внаслідок циркуляції плазми, як і вода біля поверхні Землі. Кардинально відрізняються лише температури.

Астронавт NASA зафіксував біля поверхні Сонця "корональні дощі". Ефект виникає внаслідок циркуляції плазми, як і вода на Землі. Про це повідомляється на сайті агентства.

На Сонці, за словами дослідника Емілі Мейсон, корональний дощ працює аналогічно дощу на Землі, "однак замість води ви маєте справу з плазмою з температурою в мільйон градусів".

Плазма, електрично заряджений газ, що не об'єднується, як вода, але замість цього відстежує магнітні петлі, які виникають на поверхні Сонця, - як американські гірки на доріжках.

Розпечена плазма спрямовується магнітними полями Сонця, після чого піднімається над його поверхнею і остигає. А після цього вона повертається на поверхню зірки. Також досліднику вдалося з'ясувати, що біля "підніжжя" петлі температура плазми досягає від кількох тисяч до 1,8 мільйона градусів Цельсія.

Переглядів: 211 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.