menu
person
Використовуються технології uCoz

15:16
Астрономи зафіксували нові сигнали "інопланетних мегаструктур"

Фахівці виявили 58 сигналів, які можуть належати інопланетним лазерним технологіям.

У Каліфорнійському університеті в Берклі вловили нові сигнали в районі зірки Таббі, які можуть свідчити про наявність високотехнологічних будівель у космосі. Про це повідомляє arXiv.

Зірка Таббі (KIC 8462852) стала відома своїми незрозумілими циклічними змінами яскравості ще в 2015 році. Напередодні група фахівців засікла кілька аномальних сигналів, спрямованих від цієї зірки.

Астрономи зробили і вивчили 177 спектрів з високою роздільною здатністю Таббі в діапазоні хвиль від 374 до 970 нанометрів. Таким чином фахівці хочуть виявити сліди існування інопланетних лазерних технологій.

Вчені відібрали 58 сигналів, які можуть мати лазерне походження. Детальне дослідження показало, що всі ці сигнали могли статися з природничих, а не штучних причин. Наприклад, періодична зміна сили світіння Таббі можна пояснити хмарою пилу або іншими небесними тілами природного походження, що обертаються навколо світила.

Але з огляду на те, що відстань до зірки становить 1470 світлових років, фахівці не відкидають можливість того, що походження сигналів може бути штучним.

Переглядів: 141 | Додав: DGolub | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Підтримка

Сайт був створений учнем Олександрівської ЗШ №1 КЗ "Олександрівське НВО №1" Голубом Денисом.
Керівник роботи: Дахно Людмила Олександрівна.
Використовуються технології uCoz.

Про сайт

© Астрогалактика - сайт про космос! Щодня ми опубліковуємо новини про космос, які присутні на теперішній день. Сайт містить гороскоп на кожен місяц (кожного місяця він оновлюється). Сайт містить посилання, для тих, хто цікавиться космосом! Сайт був створений 23 січня 2019 року.